széndioxid fürdő

A természetben szinte minden betegségre található gyógymód. A széndioxid fürdő például évszázadok óta használatos kezelési módszer. A célja a szervezetben lévő CO2 hiányának kompenzálása, ami javítja a vérkeringést és normalizálja az anyagcsere folyamatokat. A vegyület hiánya a szervezetben a szív- és érrendszeri, valamint a hörgő- és tüdőrendszer meglehetősen súlyos betegségeihez, illetve anyagcserezavarokkal kapcsolatos megbetegedésekhez vezethet.

A száraz széndioxid fürdőket az ilyen kórképek megelőzésére és kezelésére már a XVIII. század óta használják. Ez általában egy gyógyfürdő kúra volt, amihez vulkáni gázmaradványokat alkalmaztak. A gyógyító hatások széles skálán mozognak. A CO2 kitágítja a hajszálereket és javítja a vérkeringést, jótékony hatással van a bőrre és elősegíti a létfontosságú biológiailag aktív anyagok képződését. A jobb vérellátásnak köszönhetően nő a szervezet állóképessége. A széndioxid fürdők jótékony hatással vannak a központi idegrendszerre is. Az eljárást általában hetente 2-3 alkalommal ajánlott megismételni.

A fekély gyógyítása több lépésből áll

Az alsó végtagok ilyen kórképei a bőr krónikus sebei következtében alakulnak ki. A leggyakoribb okuk az alsó végtagok visszérproblémáinak bonyolult lefolyása, aminek következtében a szövet elveszíti a teljes regenerálódási képességét. Ennek következtében a fekély gyógyítása nehéz, a tünetek gyakran gennyes gyulladás kialakulásával súlyosbodnak és hajlamosak a kiújulásra. Ez az állapot súlyos, mert a végtag amputációjához is vezethet, ezért nem szabad elhanyagolni egy szakorvos felkeresését!

Az alsó végtagokon megjelenő fekély gyógyításakor az általános célkitűzések közé tartozik a kialakulásuk okainak kezelése, az artériás és vénás véráramlás javítása. A kezelés során, különösen az idősek esetében, fontos a beteg táplálkozásának megerősítése, a magas fehérjetartalmú étrend fenntartása, a C-, A-, E-vitamin, a vas- és a cinkhiány pótlása. A népi gyógymódokkal történő kúra nem helyettesíti a gyógyszeres kezelést, hanem csak kiegészíti azt. A fekély gyógyítása felé irányuló minden lépést csak orvossal konzultálva szabad elvégezni.