öntözőrendszer kivitelezés

Amikor a locsolórendszerekről, azoknak a telepítéséről van szó, tisztában vannak a kertmesterek a különféle irányelvekkel, amik általánosan felvetett körülményekre adnak pontos megoldásokat. Természetesen a valós helyzetekben az öntözőrendszer kivitelezés sok esetben el kell térjen a megszokott módszerektől azért, hogy a végeredmény kiváló legyen.

Természetesen vannak bizonyos szabályok, amiktől nem szabad eltérni. Az egyik legfontosabb, amit szem előtt szükséges tartani az öntözőrendszer kivitelezés során, hogy a különböző öntözési típusokat nem szabad egyszerre alkalmazni. Arra utal ez, hogy egy locsolási zónán belül nem lehet csepegtetést és szórófejeket is bevetni.

Sőt, más működési elvű szórófejeket sem tanácsos használni vegyesen. Miért? Mert például a rotoros szórófejek leadása eltér a spray fajtáétól. A vízleadásuk egy időintervallumra nézve annyira eltérő, hogy míg az egyik terület jól vagy túl lenne öntözve, addig a másik nem kapna elég folyadékot, ha mindez egy zónán működne.

Ha valaki nem egy profi szakemberre bízza a munkát, akkor sajnos megeshet, hogy ezt nem tudja az ember, és az öntözőrendszer kivitelezés elmarad a várttól. Az is nagyon fontos, hogy mindig szórófejtől szórófejig kell történjen a locsolás annak érdekében, hogy egyenletes legyen az öntözés.

Öntözéstechnika Békéscsaba: minden a gyepről szól

Minden kerttulajdonosnak tudnia kell, hogy a pázsit nem kedveli a szélsőségeket. A minden igénynek megfelelő öntözéstechnika Békéscsaba városában erre az egyszerű kijelentésre kell épüljön. A locsolórendszert tehát úgy kell kialakítani, hogy a gyep mindig azt kapja és úgy, ahogy azt szereti.

Erre épp olyan rossz hatással van a szokásostól eltérően kevés és sok csapadék is. De nem szabad megfeledkezni arról, hogy a siker a maggal kezdődik. A kiváló minőségű gyep elérésénél a mag játssza a főszerepet. Csakis ezután jön a víz és a talaj szerepe.  Nagyon sok helyen a gyep és a talaj már adott, így látható, hogy az öntözéstechnika Békéscsaba településén válik a fő tényezővé.