okos öntözésvezérlő

Az automata locsolás energiát és időt takarít meg, mert nem kell mindennap locsolókannával vagy tömlővel körbejárnunk a virágágyásokat és a gyepszőnyeget. Minden ilyen rendszert az okos öntözésvezérlő tesz intelligenssé. Lehetővé teszi a locsolási idők és üzemmódok programozását, valamint a vízáramlási sebesség beállítását. Ez a szerkezet lényegében egy vízcsap, aminek a vezérlőegysége biztosítja és elzárja a vizet, valamint beállítja a vízellátás idejét és időtartamát.

Az egyszerűbb időzítő modellek felszerelése könnyebb és olcsóbb, mint az okos öntözésvezérlő esetében, de ez előbbiek általában kisebb kapacitásúak, ezért nem alkalmasak a méretes területekhez. Vannak mechanikus, elektromechanikus és elektromos időzítő opciók. A mechanikusak nem igényelnek áramforrást, de kézzel kell bekapcsolni. Az elektromechanikus készülékek elemmel működnek és lehetővé teszik az öntözés több nappal előre történő programozását. Ezzel szemben, az okos öntözésvezérlők Wi-fi vagy Bluetooth segítségével távolról is beállíthatóak.

Több paramétert is beállíthatunk az öntözőrendszer vezérlőn

Az automata locsolórendszer időzítője az a berendezés, ami a működési módok és paraméterek irányítására, a készülék be- és kikapcsolására szolgál. Az öntözőrendszer vezérlő fő célja, hogy minimalizálja az ember közvetlen befolyását a nedvesség ellátás és a kert öntözésének folyamatára. A használata lehetővé teszi a különböző locsolási módok beállítását ugyanazon terület több szegmensére. Mindemellett az öntözőrendszer vezérlő meghatározza a terület vízellátásának intenzitását és az öntözés időtartamát.

Ennek köszönhetően, a felhasználók meghatározhatják az automata locsolás kívánt gyakoriságát és a vízadagolás közötti időközöket. Az öntözési időzítőket bármilyen parcellához, létesítményhez vagy egyedi zónához megvásárolhatjuk, telepíthetjük és használhatjuk. Így a gyep, a virágágyások, a zöld sövények, a fa- vagy cserje ültetvények, az üvegházak, továbbá a futball- és golfpályák esetében is alkalmazhatóak. Az öntözőrendszer vezérlő pénztárcabarát megoldás, valamint könnyen kezelhető berendezés.