klíma karbantartás

A légkondik kétségtelenül kényelmesebbé és elviselhetőbbé teszik azokat a periódusokat, amikor hűsítő levegőre vagy épp kellemes melegre van szükség. Nyáron, a nagy kánikulában aranyat ér egy kis hideg, míg télen, a fagyosabb hetekben bizony remekül jön egy meleget biztosító berendezés.

Mivel gépekről, készülékekről van szó, ezek a használatuk során kopnak, szennyeződnek, így a klíma karbantartás, odafigyelés és felülvizsgálat elengedhetetlennek számít. A légkondicionáló karbantartással a tulajdonos nem csupán a berendezésre figyel oda, hanem egyben saját magára és a családjára is. Miért?

Mert a szerkezet beltéri egységében, a hűtés üzemmódban hideg és kondenzvíz termelődik. A hideg, nyirkos felület ideális táptalaj az egészségre ártalmas gombák, baktériumok és egyéb kórokozók számára. A klíma karbantartás sorozatos elmulasztása esetén sajnos elszaporodhatnak a kórokozók és akkor tényleg nagyon sok bajjal fog járni a légkondicionáló használata.

Sok szakember pedig úgy ösztönzi a tulajdonosokat a klíma karbantartás éves elvégeztetésére, hogy röviden bemutatja a legionella baktériumot. Egy olyan légzőszervi betegséget előidéző élőlényről van szó, ami akár halálos is lehet. A klíma karbantartás során az egyik művelet a készülék vegyszeres tisztítása, aminek megvan a külön eljárása és amivel mindenféle vírustól, gombától és baktériumtól meg lehet szabadulni.

Fűtés rendszer tisztítás a berendezések hatékonyságának megóvása érdekében

A fűtőrendszerben a fűtőközeg megfelelő áramlása elengedhetetlen ahhoz, hogy a kellemes meleget mindenhol ki lehessen élvezni. Ha az áramlás lecsökken, akkor a fűtési rendszer hatékonysága is alábbhagy. Mindez szerencsére kivédhető, meggátolható a fűtés rendszer tisztítás révén.

Az áramlás csökkenését szennyeződések okozzák, amik leszűkítik az áramlási keresztmetszetet és eltömítik a járatokat. A fűtés rendszer tisztítás, átmosás segítségével meg lehet szabadulni ezektől a szennyeződésektől, visszaadva az áramlás teljességét, akadályok nélkül. A fűtési rendszer átmosása a csővezetékek, radiátorok, padlófűtési csövek tisztítását és a szennyeződés eltávolítását jelenti.