kandalló bemutatóterem

Manapság a kandallók a reneszánszukat élik. A növekvő energiaárak miatt, egyre inkább keresettek a fa és szén tüzelésű kandallók, amiknek az üzemeltetése sokkal kevesebbe kerül, mint bármely földgázzal működtetett fűtőberendezésé. A kandalló bemutatóterem kínálatában szereplő berendezések a fűtési teljesítményüknek köszönhetően alkalmasak nagyobb légterű helységek, hétvégi házak fűtésére, a tüztérajtón át látható lobogó tűz látványa pedig barátságos hangulatot varázsol a helységbe.

A családi vállalkozásként működő Benkel cég sok éves tapasztalattal gyárt kandallókat, amelyek a kiváló minőségüknek és az egyedi technológiai fejlesztésnek köszönhetően megállják a helyüket a hazai piacon a külföldi gyártók termékeivel szemben is.

A gyártóműhely és a kandalló bemutatóterem Pilisszentlászlón található, ahol megtekinthető a széles termékpaletta, amelynek jelentős hányadát a kandalló tűztér és egyéb kandalló tartozékok alkotják. A kandalló bemutatóterem kiváló minőségű termékei mellett kedvezmények és kuponok is várnak ránk, amennyiben ellátogatunk a benkel.hu weboldalra és azokat kinyomtatva magunkkal visszük a vásárláshoz.

Újra divatba jött a sütős kandalló

Régen minden ház konyhájában megtalálhatók voltak a fatüzelésű sparheltek, sütők, kemencék. Mára ezeket a megoldásokat leváltották a modern gáz és elektromos fűtésű berendezések, amelyeknek a használata ugyan könnyebb, de a bennük elkészített étel íze nem fogható a hagyományos sütőben készültekéhez.

A sütős kandalló remek lehetőség annak, aki szeret kísérletezni és az ételkészítési lehetőségeket hagyományos sütési technikával bővítené. A sütős kandalló rendkívül széleskörűen kihasználható, mert bármilyen étel elkészíthető benne a sült húsoktól a köreteken át a desszertekig. Süthetünk benne kenyeret, pizzát, süteményeket, de alacsonyabb hőmérsékleten gyümölcsök aszalására is alkalmas.

A kandallóba épített sütő gazdaságosságát növeli, hogy míg egyrészt sütésre, melegítésre használható, másrészt a kandallóbetét által megnövelt hőleadó felület által még több meleg hasznosul az otthonunkban. Használatához némi tapasztalat szükséges, ugyanis nem árt ismerni az ételek elkészítéséhez szükséges hőmérsékletet és sütési időt.