Gyakran megesik mondjuk az ilyesmi velem… Az is, hogy megcsodálják, amivel éppen érkezem, és az is, hogy új kocsim van. De ezúttal is kellett egy mielőbbi szakszerű futómű beállítás, és mindennek a hasonlóan szakszerű átnézése, hogy nyugodt legyek és magabiztos. Ugyanis szokás szerint megint nem új autót vettem, hanem pont, hogy valami eltűnőben lévő különlegességet. Ahogy azt szoktam…

De miért olyan gyakori tehát esetemben mindenféle olyan igény, mint a futómű beállítás mondjuk? És miért járok a metaautoszerviz.hu nevű oldal alatt futó szervizbe, és miért csakis oda mindig? Nos, én az az autószerető „állatfaj” vagyok, aki gyakran váltogatja tehát az autóit, mert szeretne mindenféle járgányt egy emberöltő alatt kipróbálni. Vezetni, száguldozni vele – persze ésszerű határokon belül. A Métaautoszerviz.hu arra kell nekem, hogy ezeket a kocsikat aztán mindig szervizeltetni tudjam, megbízható módon valahol. Ugyanis, magánál a Métánál is megerősítettek abban, hogy ha mindig cserélem a kocsimat, akkor mindig fog érni egy csomó meglepetés. Ők pedig segítenek ezek hatásait kivédeni, maximálisan, ahogy csak lehet. Ottmaradni a látványos, de nem túl megbízható járművel, útközben, az út szélé elég tré lenne, nem? A Méta óta nem történt szerencsére ilyen velem… Ők észreveszik időben azt, ami nem stimmel, és az autó tényleg nagyon összetett dolog. Főleg az idősebb autó!

És tényleg van egy szintje annak is, hogy mennyire lehet kivédeni bármit. (Ezekről „regényeket” írnak a weboldalukon – autószerető amatőröknek pluszban ajánlott a metaautoszerviz.hu website) Abban az autóban bízhatunk meg ugyanis csak, minden körülmények között, amit magunk szervizeltetünk, főleg ha régóta – és mi gondoskodunk róla, hogy ennek a szerviznek a rendszeressége is meg legyen. És mi magunk tudjuk ugye az általunk használt kocsival kapcsolatban, hogy mire, milyen típusú dolgokra vesszük igénybe jobban. Ha nem adatott meg nekünk, hogy jól ismerhessük és óvhassuk, évek óta az autónkat, hanem mondjuk félévenként újat veszünk, akkor be kell biztosítanunk a Métával, hogy amikor előjönnek a várhatóan nagy valószínűséggel előforduló meglepetések (mondjuk a korból adódóan), akkor az ne a kocsi forgalomból való kiesést jelentse, még rövidebb időre sem. Tehát, a vélhetően igencsak használt kocsinknál, legyen, aki azt mielőbb megjavítja, szervizeli, mert ezeknél a daraboknál már semmit nem lehet halogatni.

Azt ugyan ki engedheti meg magának, hogy rendre és gyakran új autót vegyen? Úgy értem, nulla kilométerest?… De, ha mégis újat veszünk, azt is vihetjük a Métához! Nyilván vannak alap dolgok, amiket a legjobb állapotban lévő új kocsikon és szinte kezdettől mindig meg kell csinálni. Hosszas felsorolásuk azokról a dolgokról, melyekkel sokan fordulnak hozzájuk, itt érhető el: www.metaautoszerviz.hu/szolgaltatasaink. A futómű beállítástól a fényszórók beállításáig itt mindent megtalálunk. Én mindenféle kocsitulajt ide irányítok, személyes tapasztalat okán.

Na és márkafüggetlenség – nekem ez is fontos volt, mert tényleg az van, hogy mindenféle dolgokat akarok vezetni, az oldtimerektől kezdve a kis, városi autókig, vagy a régebbi, amcsi izomautókig. Ez a tök jó márkafüggetlen szerviz így azt biztosítja legjobban (mindenféle kvalitásuk mellett), hogy mindig ugyanoda járhassak. Akármilyen típussal szelem épp az utakat… Itt, ezen a helyen bármilyen járgányhoz értenek, amit odaviszek!