akvárium szettek

Stresszes élete van, magas a vérnyomása, kialvatlannak érzi magát? Az akvárium szettek jó terápiás megoldást jelentenek. Az 1980-as évek végére visszanyúló tanulmányok kimutatták, hogy a halak nézegetése csökkenti a stresszt és ezt követően a vérnyomást. A kutatók összehasonlították a hipnózis hatásait az akvárium szettekkel. Minden esetben kimutatták, hogy ennek jelenléte csökkenti a vérnyomást.

Ezen kívül, a vérnyomás nagyobb mértékben csökkent, ha voltak a tartályban halak, szemben a vonzóan díszített, de halak nélküli berendezésekkel. A hiperaktív gyerekek általában megnyugszanak, ha akvárium van körülöttük, jobban alszanak és nagyobb biztonságban érzik magukat, ha lekapcsolják a lámpákat, hiszen van élet mellettük a sötétségben is. Az akvárium szettek rendkívül szórakoztatóak is, így gyermekei kíváncsibbak lesznek és szeretnének többet megtudni az állatokról és általában a természetről.

Nano akvárium szett gyors kiszállítással

Életében biztosan látott már olyan akváriumot, ami elbűvölte. Egy idő után biztosan el is határozta, hogy szeretné megvizsgálni annak lehetőségét, hogy az otthonában is legyen egy nano akvárium szett. Ilyenkor a legtöbben azt gondolják, hogy érdemes kicsivel kezdeni, mert így nem kerül olyan sokba. Bár ez igaz lehet, de vannak dolgok, amiket figyelembe kell venni, mielőtt megvennénk egy nano akvárium szettet. Ezek általában olcsóbbak, mint a nagyobbak és kisebb méretük lehetővé teszi, hogy szinte bárhol elhelyezésre kerüljenek.

A „nano” lényegében a kis akváriumok leírására használt kifejezés. Általános nézeteltérések vannak a tartály méretét illetően, hogy mi az, ami nanonak számít és mi nem. Egyesek szerint minden 100 literesnél kisebb idetartozik, míg mások szerint nem lehet nagyobb 40 liternél. Bármi legyen is a szám, ezek sokkal kisebbek, mint a 100 liter feletti tipikus tartályok. Csekély méretük miatt a nano akvárium szettet nehéz lehet gondozni. Hajlamosabbak jelentős algásodásra, ezért gyakrabban kell cserélni a vizet, viszont ennek ellenére számos előnnyel is járnak.