Peugeot 206 felni

Rengeteget lehet hallani a különféle keréktárcsákról, de csak nagyon keveset arról, hogy miként is szükséges azokat felszerelni, felcsavarozni. Nyilván a Peugeot 206 felni illesztése a jármű biztonsági előírásainak a betartásával kell történjen. Egy érzékeny, sok odafigyelést követelő eljárásról van szó, hiszen egy kisebb hiba is kihat arra, ahogy a kocsi teljesít, működik és viselkedik.

Az, hogy pontosan miként szerelhető fel mindegyik kerék, megtalálható az autó kézikönyvében. Felcsavarozásnál nagyon fontos a csavarok tisztaságának ellenőrzése. A legkisebb portól, kosztól vagy kavicstól is szükséges megszabadítani azokat és persze a menetet, hiszen nagymértékben roncsolhatja azt, és akadályozhatja a csavarozást.

A Peugeot 206 felni felcsavarozását mindig szabad kézzel kell kezdeni, komolyabb erőfeszítés nélkül. Amikor az összes csavar a helyén van, akkor a keresztkulcsot és a nyomatékkulcsot elő lehet venni és meghúzni a csavarokat a megfelelő sorrend betartásával, mindig a furatok száma szerint.

Aki valamilyen oknál fogva nem tartja be a csavarozás sorrendjét, az kockára teszi a Peugeot 206 felni épségét, illetve nagy valószínűséggel nem fog megfelelően illeszkedni az a tengelyre. A meghúzáshoz teljesen felesleges, sőt, igenis káros dolog ráállni a keresztkulcsra. Ha túlságosan meghúzza az anyákat az ember, akkor megsértheti a tengely csavarmenetét.

A Seat Leon felni besajtolási mélysége

Az ET szám, vagy a középsík eltolás sok fejtörést okoz azoknak, akik egy új felnit szeretnének venni, és minden adatot közelebbről megvizsgálnak. A Seat Leon felni középvonala és a kerékagyra való felfekvési síkja közti távolságra utal az ET, ami talán a legnehezebben értelmezhető paraméterek közé sorolható a tárcsák esetében.

Egy egyrészes keréktárcsánál a besajtolási mélység mindig fix, azaz nem fog változni. Egy többrészes felnin az eltolás állítható, és személyre szabható, így azt több járműre fel lehet szerelni. Mit kell a Seat Leon felni ET értékéről tudni? Nos, minél magasabb ez, a tárcsa annál inkább rámegy majd a tengelyre. Ha pedig kicsi a szám, akkor a tárcsa annál inkább kilóg a verdából.