teafa olaj

Vannak olyan növények, amelyeket roppant széles körben alkalmaznak. Rendkívül felkapott a teafa olaj, hiszen olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek előnyösek az emberi szervezetnek. Hatékonyan távolítja el a baktériumokat, a gombákat, valamint a parazitákat. Ezért is kedvelik a kozmetikumok előállításakor, mert remek fertőtlenítő hatással bír, ráadásul kiválóan alkalmas zsíros bőrre.

Amennyiben még nem használta a teafa olajat egyetlen formában sem, akkor itt az ideje bevetni! Ajánlják pattanásos arcbőrre, mert felveszi azokkal az harcot. Mindemellett alkalmazható még körömgombára és zsíros fejbőrre egyaránt. A sampon esetében hatékonyan küzd a korpa ellen, valamint helyreállítja a fejbőr faggyútermelését. Ennek köszönhetően kevésbé fog zsírosodni a haja és hosszabb ideig élvezheti a friss fejbőrt! A teafa olaj megtalálható mind samponban, mind szérumban vagy folyékony szappan formában. Akár kézfertőtlenítőként is alkalmazhatja.

Remekül ápolja a bőrt a csipkebogyómag olaj

Vannak a természetnek olyan ajándékai, amit egyszerűen muszáj felhasználni, hiszen jelentősen járulnak hozzá az egészséghez. A bőrápolásban magasan kiemelkedik a csipkebogyómag olaj, amit leginkább érzékeny bőrre javasolnak. Olyan hatóanyagokat képesek kivonni a csipkebogyónak a magjából, amelyek hatékonyan támogatják az arcbőr egészségét, valamint annak regenerálódását. Eltérő folyamatokat indít el, amelyeknek köszönhetően később jelentkeznek az öregedés tünetei.

A csipkebogyómag olaj alkalmazható a szem körüli ráncok eltűntetésére. Az idősebb generáció szintén használta ezt a növényt, mert készítettek belőle lekvárt, teát. Pontosan tudták, hogy jó hatással van az egészségre, manapság pedig bizonyított, hogy magas a C-vitamin tartalma. Amennyiben koncentrátum formájában jut hozzá, akkor feltétlenül érdemes vízzel, netán egyéb krémekkel hígítva alkalmazni. A csipkebogyómag olaj alkalmas a bőr gyulladásának a csökkentésére. Képes megnyugtatni az égett, száraz, sérült felületet, mindemellett pedig táplál is.