öntöző ára

Amikor kialakítunk egy számunkra ideális kertet, akkor gondolnunk kell arra is, hogy azt valamilyen formában, de fent kell tartanunk. A növényeknek fontos a rendszeres tápanyag utánpótlás, valamint a locsolás. Természetesen nem mindegy az öntöző ára, hiszen ha az túl sok pénzt húz ki a zsebünkből, akkor érthető módon meggondoljuk kétszer is a telepítését. Tény, hogy az egyik legolcsóbb megoldás ebből a szempontból, ha saját kezünkbe vesszük a dolgokat és locsolókannával adott időközönként az igényesebb növényeket megkínáljuk.

Bár költséghatékony, de nagyon időigényes ez a metódus. Az öntöző ára ugyanakkor lehet nagyon kedvező is, ha okosan választunk. Szerencsére a technika fejlődésével és számos cég megjelenésével a helyzet sokat változott. Már nem számítanak elérhetetlennek a kiváló hálózatok. Ilyen formában pedig az öntöző ára teljesen más kontextusba kerül. Érdemes erről konzultálni a hozzáértő mesteremberrel, majd pedig elvégezni a fontos kalkulációkat, hogy elkezdődhessen mielőbb a lényegi kiépítés. Melyik a leginkább ideális változat ehhez?

Fókuszban a kivételes automata öntözőrendszer

Ha szeretnénk kedveskedni a növényeinknek, valamint a saját vállunkról is letennénk a teher nagyobbik részét, akkor nincs más hátra, mint az automata öntözőrendszer kiépítésének megvalósítása. Ez a legmodernebb technikai megoldás mindent elvégez az ember helyett. Csak minimális karbantartást követel a hálózat és azt is leginkább csak a téli szezon előtt, amikor víztelenítésre lesz szükség.

Van rá lehetőség, hogy az automata öntözőrendszer utólag is integrálásra kerüljön, de költséghatékonyabb, ha még a kertépítés előtt valósul meg a telepítése, mert így elkerülhető a gyeptakaró komolyabb bolygatása, valamint maximálisan lefedhető minden négyzetméter a locsolófejek hatósugara tekintetében. Főbb részei a tározó vagy forrás, esőérzékelő, vezérlőautomatika, mágnesszelepek és a csővezeték. Az automata öntözőrendszer összeszerelése a kellő felszerelések és szakképesztés megléte mellett már gyerekjáték és hamarosan sor kerülhet a tesztelésre.