androgén alopécia

Ez a kellemetlen betegség általában a férfiakat érinti, viszont a nőknél sem ritkán fordul elő. Az androgén alopécia kialakulását a genetikai hajlam és a hormonháztartás felborulása okozhatja. A kopaszodás leggyakrabban a halántékok felett kezdődik, majd a fejtetőn is tapasztalható lesz. A folyamat igencsak hosszú, akár évtizedekig is eltarthat. Foltok alakulhatnak ki, amelyek az idő elteltével összeérhetnek. A ritkulás abban az esetben mondható kórosnak, ha napi szinten 100 szálnál többet veszít.

Ha ezt tapasztalja, akkor célszerű segítséget kérni. Az androgén alopécia különféle készítmények használatával kezelhető. Jól jöhetnek ebben az esetben a Varga cseppek. Ezek a termékek megerősítik a szálakat, regenerálják a hajhagymákat, illetve elősegítik a normál növekedést. Teljesen természetes összetevőkből állnak, hiszen tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és aminosavakkal. Az androgén alopécia kezelésére különféle terápiák vannak. A kúra ideje mindenkinél változó, hiszen függ a probléma mértékétől.

Covid után hajhullás gyakori panasz

A koronavírus betegség lefolyása mindenkinél másképpen történik. Egyeseknél a Covid után hajhullás jelentkezhet. Ez a dolog megnehezítheti a mindennapokat, hiszen a nagymennyiségű veszteség depresszió és rossz közérzet okozója lehet. Egyáltalán nem kell megijedni, mivel ez a probléma csupán ideiglenes. A teljes gyógyulást követően, a szervezet megerősödik, így a hajhagymák is újból életre kapnak. Érdemes alaposan kivizsgáltatnia magát, hogy tisztában legyen a probléma mértékével.

Félévvel a Covid után hajhullás tapasztalható. Sok esetben később alakul ki a nagyobb mennyiségű szálveszteség. A betegség legyengíti az immunrendszert. Fontos, hogy a kezelést követően is pótolja a szükséges vitaminokat. A szájon át szedhető készítmények sokat segíthetnek, viszont ezek a gyomron át, a véráramon keresztül fejtik ki a hatásukat. Ha közvetlenül a hajhagymákat szeretné táplálni, akkor választhat cseppeket, szeszt és olajokat. A Covid után hajhullás ellen a gyógyszertárakból vagy az interneten keresztül megvásárolhatóak ezek a termékek.