munkavédelmi maszk

A káros körülmények között végzett munka veszélyes az egészségre és az életre, ha nem gondoskodunk a kockázati tényezők elleni megfelelő védelemről. A légutak által felszívódó légszennyező anyagok a harmadik, legmagasabb kockázati kategóriába tartoznak és olyan nehezen vagy egyáltalán nem kezelhető krónikus betegségekhez vezethetnek, mint például a légzési elégtelenség, az asztma, a krónikus bronchitis vagy a szív- és érrendszeri betegségek.

Ezért a munkavédelmi maszk viselése feltétlenül szükséges, ha a levegőben lévő veszélyes anyagok koncentrációja meghaladja a megállapított szabványokat, ha a belélegzett levegőben 17%-nál kevesebb oxigén van vagy a levegő hőmérséklete túl magas. A munkavédelmi maszkokat az egyéni igényeknek megfelelően választják ki, attól függően, hogy milyen körülmények között kell használni ezeket. Vásároljon Ön is átfogó egészségvédelmi eszközöket az alkalmazottaknak! Egy jól megválasztott munkavédelmi maszk nemcsak a környezet káros elemei ellen nyújt védelmet, hanem megkönnyíti a kijelölt feladat elvégzését is.

Fül mögött rögzíthető orvosi maszkok

Jelenleg a korlátozások és előírások szigorúan meghatározzák, hogy mikor kell arcmaszkot használni. Akkor is meg kell tennünk ezeket az óvintézkedéseket, amikor nem tudunk távolságot tartani másoktól és amikor nyilvános helyen tartózkodunk, például a bankban, irodában, buszon, üzletben vagy templomban. Egyes országokban az iskolákban, egyetemeken, múzeumokban, bevásárlóközpontokban és más hasonló helyeken is kötelező az orvosi maszk viselése.

A megfelelő védelem érdekében, a légzőszervek biztonságát garantáló eszközök gyártásánál két- és háromrétegű szöveteket használnak. A szövet távol tartja a port és a baktériumokat. A különböző arcméretekhez való igazítás érdekében, a gyártók lamellás szerkezetet alkalmaznak, ami szükség szerint bővíti a légzőfelületet. Az eldobható vagy újrafelhasználható orvosi maszkok olyan gátat képeznek, ami megakadályozza a mikroorganizmusok terjedését a kilélegzett levegőben. Bár nem akadályozzák meg teljesen a vírusok és baktériumok bejutását, de jelentősen csökkentik azok számát.