Fiat 500 alufelni

Ha a kiszemelt, megvásárlásra szánt keréktárcsa minden egyes paramétere megfelel az adott kocsinak, akkor szinte biztos, hogy egyetlen hatóság sem fog belekötni ebben az alkatrészbe. Persze, ha a Fiat 500 alufelni nem felel meg a követelményeknek, akkor elég valószínű, hogy egy adott ponton szólni fognak a rendőrök. Mire is figyel oda a hatóság?

Mik azok a tulajdonságok, amik egyből magukra vonják a figyelmet? Elsősorban a Fiat 500 alufelni átmérője az, ami egyből szemet szúr, ha túl extrém. Emellett pedig, ha a gumi külső síkja túllóg a sárvédő külső síkján, az is egyből fel fog tűnni, mivel ez nem megengedett. A már említett átmérőbe is beleköthetnek, de ez egy árnyaltabb témának számít.

Lehet nagyobb is vagy épp kisebb, de nyilván az utóbbi nem mondható életszerűnek. Senki sem fog egy túl kis átmérőjű Fiat 500 alufelni szett segítségével repeszteni. Arról nem is beszélve, hogy a felrakható legkisebb tárcsát általában a fékberendezés helyigénye határozza meg, azaz a gyárilag megadottnál kisebb méret fizikailag sem rakható fel.

Az is hozzátartozik ehhez a témához, hogy ugye a gyári felnik méretei is egyre csak nőttek az évek során, ezért sok rendőrnek már nem is szúr szemet annyira, ha egy kocsin nagyobb Fiat 500 alufelni van. Emiatt csak az adott kocsihoz képest látványosan nagy méretű felnik jelenthetnek problémát.

Golf 4 alufelni: lehet biztosra is menni

Aki a megszokottnál eltérőbb felnit akar, de mégis biztosra akar menni, tehát a legalitás útján maradna, az választhat pár opció közül. A Golf 4 alufelni gyártói az adott tárcsa minősítése során gyakorta olyan típusokra is igazolják a megfelelőséget, amelyeknek a gyári ajánlásában nem szerepel a szóban forgó méret.

Az egész procedúrát egy homologizációs papírral lehet igazolni, amit valamely népszerű és arra jogosult intézet ad ki. A legtöbb esetben a német TÜV vagy a dán AVE intézetről van szó. A Golf 4 alufelni forgalmazói elméletileg minden terméket ilyen papírral látnak el. Ha adott ez az irat, akkor kérhető szakvélemény a hivatott intézettől, ami szerint az adott tárcsa megfelel a szóba forgó kocsin való használatra.