öntözőrendszer javítás

A locsoló berendezések megépítése nem kis feladat és anyagilag is megterhelő lehet. Egy profi hálózatot időközönként ellenőrizni kell, és olykor hibát elhárítani, javítani. Ekkor a megrendelő felkeresheti a szolgáltatót az öntözőrendszer javítás megvalósításával kapcsolatban. Hiszen a készítők, akik a szolgáltatást adják, garanciát is vállalnak a munkájuk nyomán, ezért érdemes elsősorban őket keresni, ha probléma támad.

Egy javítási folyamat felméréssel kezdődik, az akkori állapotot felmérik, majd a tulajdonos elmondása alapján tesznek egy próbát. Ha észlelik és megtalálják a hibát, akkor elkezdődik a javítás. Általában dugulással találkoznak és a vízmozgató szivattyú pumpák meghibásodásával, de gyakori a locsolófejek cseréje is.

Ezért az öntözőrendszer javítás összetett feladat és nem tudja mindenki hozzáértően végezni. Ha nem akarjuk a véletlenre bízni, és magunkban sem vagyunk biztosak, akkor hívjunk öntözőrendszer javítás eljárásában jártas szakmai segítséget és nem fogjuk megbánni!

A kerti öntözőrendszer az egészséges növényzet kulcsa

A kertünk zöld növényzetének életben tartásához szükséges az éltető folyadék, ami nem más, mint a víz. Megfelelő folyadékpótlás nélkül lehetetlen szép és gazdag növényzetet ápolni. A kerti öntözőrendszer ezt a folyamatot hivatott segíteni, és kiegészíti a csapadékot a szárazabb időszakokban.

Nagyon fontos a megléte, mivel időzíthetően pont akkor kezdi el a munkát az öntöző berendezés, amikor a növényeknek is megfelelő. Egy kerti öntözőrendszer telepítése több fázisú munkafolyamat. Akik nem láttak még ilyet, valószínűleg locsolócsőre kötött szórófejeket képzelnek el, amik a nyitott csap hatására folyamatosan locsolják a zöld aljnövényzetet.

Ettől viszont sokkal több tudást igényel magának a berendezésnek a megtervezése és a megépítése is, sőt, a működési elvét tekintve is inkább hasonlít egy központi fűtőrendszerre, mint egy mezőgazdaságban használt öntözőberendezésre. A kerti öntözőrendszer beépített locsolófejekkel rendelkezik, amelyek a földben bújnak meg egészen addig, amíg nem kezdődik el az előre beprogramozott öntözési időszak.